Беларуската манекенка, която миналата година заяви, че имала доказателства за

...
Беларуската манекенка, която миналата година заяви, че имала доказателства за
Коментари Харесай

Задържаха манекенката, която твърдеше, че знае за руска намеса в изборите в САЩ

Беларуската манекенка, която предходната година съобщи, че имала доказателства за съветска интервенция в избора на Доналд Тръмп за президент, бе задържана на 17 януари на летището в Москва,, където дойде след депортиране от Тайланд.

Московската полиция заяви, че Анастасия Вашукевич (известна и като Настя Рибка) е била арестувана на летище " Шереметиево " по обвинявания в склоняване към проституция, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Задържани са и тримата души, депортирани дружно с нея.

Адвокат на Вашукевич сподели, че тя е възнамерявала да вземе аероплан за Минск, само че е била арестувана и принудително изведена от директната зона на съветска територия, а по-късно отведена в полицейски сектор, заяви Би Би Си.

Вашукевич бе в тайландски затвор от февруари предходната година. Тя получи условна присъда и бе депортирана за Беларус, откакто се призна за отговорна в образуване на незаконна трудова активност (секс семинари). Рибка твърдеше, че има записи, на които съветският олигарх Олег Дерипаска приказва за интервенция в американските президентски избори през 2016 година, само че манекенката по този начин и не ги популяризира. Дерипаска е непосредствен с съветския президент Путин, имал е и бизнес връзки с Пол Манафорт,бившия началник на предизборната акция на Тръмп, разследван от специфичния прокурор Робърт Мълър и наказан предходната година за данъчни и банкови измами.

Задържаните в Москва - Рибка и четирима от седемте души (руснаци и беларуси), също депортирани от Тайланд, могат да получат в Русия до шест години затвор, в случай че бъдат наказани за склоняване към проституция.

Когато бе арестувана в Тайланд, групата на Рибка изиска помощ от американското посолство и политическо леговище. Вашукевич даде да се разбере, че ще съобщи на американската страна записи, с които твърдеше, че разполага, в случай че Съединени американски щати оказват помощ за освобождението й. По-късно обаче отдръпна предлагането си, намеквайки, че е постигнала съглашение с Дерипаска.

В началото на февруари предходната година в Русия избухна скандал, откакто опозиционният водач Алексей Навални разгласява следствие въз основа на постове на манекенката в обществените мрежи. В следствието се намекваше за корупционни връзки сред Дерипаска и съветският вицепремиер Сергей Приходко. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР