Беларус загуби домакинството си на световното първенство по хокей на

...
Беларус загуби домакинството си на световното първенство по хокей на
Коментари Харесай

Забраниха на Минск да домакинства на световното по хокей

Беларус загуби семейството си на международното състезание по хокей на лед през тази година, разгласи Международната федерация IIFH.

" Съветът на IIFH реши да отнеме семейството на международното състезание през 2021 от Минск поради неизясненост към сигурността и сигурността. Тепърва ще претегляме вероятните дестинации за финалите ", обявиха от федерацията в Туитър след видео конференция.

ИИХФ действително направи този ход поради големия напън от страна огромните спонсори " Нивеа " и " Шкода ", които заплашиха да отдръпват партньорството си за първи път от над десетилетие насам. Федерацията срещна също по този начин съпротива от някои политически кръгове. Причина за недоволството към Минск са безредиците от предходната година, провокирани от преизбирането на президента Александър Лукашенко с нов мандат.

Беларус трябваше да одобри шампионата сред 21 май и 6 юни дружно с латвийската столица Рига. За момента любимци за домакини са Дания и Словакия, а различен вид е Латвия да одобри международното състезание независимо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР