Беларус вече приема руски тактически ядрени оръжия. Това заяви президентът

...
Беларус вече приема руски тактически ядрени оръжия. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Руски ядрени оръжия вече пристигат в Беларус

Беларус към този момент приема съветски тактически нуклеарни оръжия. Това съобщи президентът Александър Лукашенко, представен от " Ройтерс ".

По негови думи някои от тях три пъти по-мощни от атомните бомби, хвърлени от Съединени американски щати над Хирошима и Нагасаки през 1945 година

Това е първото разполагане от страна на Москва на подобен вид бойни глави -ядрени оръжия с по-малка мощност и обхват, които биха могли да бъдат употребявани на бойното поле - отвън съветска територия след рухването на Съветския съюз.

Този ход се следи от близко от Съединените щати и техните съдружници, както и от Китай, който неведнъж предупреждаваше да не се употребяват нуклеарни оръжия във войната в Украйна.

" Имаме ракети и бомби, които получихме от Русия ", разгласи беларуският водач в изявление за съветския държавен ефирен канал " Россия-1 ".
 Беларус няма да се поколебае да употребява нуклеарно оръжие
Беларус няма да се поколебае да употребява нуклеарно оръжие

В случай на експанзия против страната

Лукашенко - непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, през вчерашния ден съобщи, че нуклеарните оръжия ще бъдат физически ситуирани на територията на Беларус " след няколко дни ", като страната разполата с нужните уреди да одобри и ракети с по-голям обхват, в случай че това се наложи.

Миналата седмица Путин съобщи, че върху тактическите нуклеарни оръжия и ще стартира да ги разполага в Беларус, откакто бъдат готови специфични складове за задачата.

На 25 март Путин разгласи, че Русия, по искане на Беларус,, което Съединени американски щати от дълго време били създали на територията на своите съдружници.
 Руски тактически нуклеарни оръжия в Беларус - какво значи това?
Руски тактически нуклеарни оръжия в Беларус - какво значи това?

На първо място, това може да понижи времето за реакция на НАТО при положение на офанзива

Съединените щати разкритикуваха решението на съветския водач, само че обявиха, че нямат желание да трансформират личната си позиция по отношение на стратегическите нуклеарни оръжия, нито виждат признаци Русия да се готви да употребява нуклеарно оръжие.

Лукашенко уточни, че страната му има огромен брой нуклеарни складове, останали от руско време, и е възстановила пет или шест от тях.

По негови думи разполагането на нуклеарни оръжия ще работи като

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на президента Владимир Путин да употребява територията на страната като плацдарм за нахлуването на съветските сили в Украйна на 24 февруари.

Страната граничи с три страни членки на НАТО: Литва, Латвия и Полша.
 Дуда: НАТО би трябвало да отговори на съветските нуклеарни бомби в Беларус
Дуда: НАТО би трябвало да отговори на съветските нуклеарни бомби в Беларус

Русия не може да завоюва тази война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР