Беларус ще затвори сухопътните си граници за собствените си граждани

...
Беларус ще затвори сухопътните си граници за собствените си граждани
Коментари Харесай

Беларус затваря сухопътната си граница заради коронавируса

Беларус ще затвори сухопътните си граници за личните си жители по-късно този месец , с цел да се опита да се бори с COVID-19 , съобщи държавното управление, ход, който един опозиционен новинарски канал оприличи на налагането на нова желязна завеса от руски жанр , оповестява " Ройтерс ".

Беларус е разтресен от митинги след президентските избори на 9 август.

Правителствена заповед, оповестена в среднощ в сряда оповестява, че новите ограничения, които включват възбрана за пътешестване на беларуси , в случай че пътуването им не е обвързвано с работа или учене и ще влязат в действие 10 дни от момента на публикуването.

Не се прецизира по кое време сухопътните граници ще се отворят още веднъж .
 Европейски Съюз скоро с трети пакет наказания против Беларус
Европейски Съюз скоро с трети пакет наказания против Беларус

Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел

" Новата желязна завеса е реалност ", разяснява Nexta Live, канал в Telegram, който се трансформира в един от главните източници на вести за демонстрации в Беларус. Той е неприятелски към Лукашенко и оказва помощ за координирането на митингите.

Франак , консултант на водача на опозицията Святлана Цихановская , разгласява новината в Twitter, отбелязвайки, че повода за решението на държавното управление не е COVID-19 .

" Истинската причина е, че прекалено много хора желаят да избягат от репресивния режим ", написа един консуматор на Twitter в отговор.

Съседни страни от Украйна до Балтика притеглят хората и компании да се реалокират с бързи имиграционни процедури и данъчни облекчения.

Премиерът Роман Головченко съобщи този месец, че Беларус ще работи за прекъсване на приключването на гении , като съобщи, че управляващите желаят да предотвратят приключването на младежи.

Лукашенко отхвърляше заплахите от COVID-19 по време на първата вълна на вируса, като съобщи, че никой няма да почине от него.

Беларуското министерство на опазването на здравето е отчело 152 453 инфекции и 1230 смъртни случая от вируса .

Международните водачи на камиони и дипломати ще бъдат освободени от новите ограничавания . Чуждестранните гости към момента ще имат право да влизат, само че ще би трябвало да са под карантина за 10 дни.
 Лукашенко призна: Коронавирус обстановката и в Беларус е тежка
Лукашенко призна: Коронавирус обстановката и в Беларус е тежка

През последните 24 часа са доказани 1774 нови случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР