Беларус се отказва да внася електроенергия от Русия. Това заяви

...
Беларус се отказва да внася електроенергия от Русия. Това заяви
Коментари Харесай

Беларус спира да внася електричество от Русия

Беларус се отхвърля да внася електрическа енергия от Русия . Това съобщи министърът на енергетиката на Беларус Владимир Потупчик, представен от съветски медии.

" Приключихме договарянията с Русия. По цените, които ни предлага Русия, ние няма да купуваме , ще задоволим потребностите си със лични мощности. От 2018 година се отхвърляме от вноса на електрическа енергия ", отсече министърът, говорейки в Народното събрание.

За интервала сред януари и юни Беларус понижи вноса на електрическа енергия с 20,4% спрямо аналогичния интервал на предходната година - до 1,06 милиарда киловатчаса.

По-рано Беларус планираше да се откаже от вноса на електрическа енергия през 2020 година, след стартирането в употреба на строящите се блокове в БелАЕЦ и даже преглежда опциите за експорт.

През ноември от беларуското енергийно ведомство обявиха, че в този момент страната внася електрическа енергия основно по време на ремонта на индустриални мощности.

Беларуските управляващи уваряват, че са в положение да обезпечат потребностите от електрическа енергия на страната .

" Но някои от мощностите са издигнати през 1970-те и 1980-те години... за нас е по-изгодно да купуваме, в сравнение с да сменяем старите мощности ", посочи заместник-министърът на енергетиката на Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР