Беларус посрещна най-новата руска войскова част за съвместно учение. Около

...
Беларус посрещна най-новата руска войскова част за съвместно учение. Около
Коментари Харесай

Русия струпва войски и техника в Беларус

Беларус посрещна най-новата съветска войскова част за взаимно обучение. Около 9000 съветски бойци ще бъдат ситуирани в страната. Този ход провокира опасения измежду Запада, че новите маневри може да са подготовка преди ново навлизане в Украйна. Има и опасения за готовност на беларуски резервисти. Това се отхвърля от публични военни представители.

 
Фалшивата информация в разнообразни интернет канали не е достоверна. Няма причина за терзание. Гражданите ще бъдат извиквани във военните комисариати, данните им ще се означават и те ще отпътуват към местожителството си. Не се прави готовност в Република Беларус.
Александър Шалпук, върховен беларуски офицер по мобилизацията

Опозицията зад граница счита, че би било огромна неточност Минск да следва стъпките на Кремъл и да разгласи национална готовност.

 
Нито беларусите, нито беларуската войска поддържат тази война. Съмнявам се, че наши бойци ще вземат участие в този зов. Те не са стимулирани по никакъв метод, не са и добре екипирани.
Светлана Тихановская, беларуски опозиционен водач

Украйна обаче не рискува, изключително откакто офанзивите против нейна територия са инициирани откъм Беларус. Тя ускори отбранителните си качества по границата със специфични сили, готови да противодействат на всяка взаимна руско-беларуска интервенция.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР