Беларус обяви днес предстоящи съвместни военни учения с близкия си

...
Беларус обяви днес предстоящи съвместни военни учения с близкия си
Коментари Харесай

Беларус обяви военни учения с участието на Русия в близост до границата с Украйна

Беларус разгласи през днешния ден идни взаимни военни учения с близкия си съдружник Русия на южната си граница с Украйна и упрекна НАТО, че струпва войски по границите й, съобщи Ройтерс.

Представители на Съединени американски щати, НАТО и Украйна споделят, че Русия е струпала войски наоколо до Украйна, което поражда опасения от идна офанзива. Москва отхвърля да възнамерява сходно нещо. Самата Беларус е въвлечена в спор с Европейския съюз поради мигрантите, струпани на западната й граница.

Определяйки ги като реакция на разполагането на нови военни елементи в страните, граничещи с Беларус от запад и юг, беларуският министър на защитата Виктор Хренин сподели, че Минск ще организира ученията с взаимно с Русия в "средносрочна вероятност ", без да посочва съответна дата.

"Виждаме скупчване на войски до границите ни. Можем единствено да бъдем загрижени от милитаризацията на прилежащите ни страни, поради което сме принудени да планираме ответни ограничения ", сподели министърът в коментар, оповестен на уеб страницата на министерството на защитата.

Литва, която граничи с Беларус и е страна членка на НАТО, съобщи през вчерашния ден, че Северноатлантическият алианс би трябвало да приспособи позицията си по отношение на Беларус, чиято войска съгласно Вилнюс, става все по-интегрирана с съветските въоръжени сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР