Беларус нареди днес на САЩ да намалят дипломатите си в

...
Беларус нареди днес на САЩ да намалят дипломатите си в
Коментари Харесай

Беларус иска от САЩ да намалят дипломатите си в Минск

Беларус подреди през днешния ден на Съединени американски щати да понижат дипломатите си в посолството в Минск, откакто Вашингтон наложи нови наказания на режима на президента Александър Лукашенко, съобщи БНР.

„ На американската страна е препоръчано да понижи броя на личния състав си в Минск до 5 души от 1 септември “, съобщи представителят на външното министерство на Беларус Анатолий Глаз.
 Европейски Съюз е смутен поради обстановката по границата на Беларус с Литва Европейски Съюз е смутен поради обстановката по границата на Беларус с Литва
Външнополитическата работа на Европейски Съюз извика на диалог краткотрайно ръководещия посолството на Беларус в Брюксел, с цел да изрази безпокойството...

Той сподели, че решението е в отговор на „ дръзките и враждебни дейности “ на Съединени американски щати.

„ С оглед на да ограничи съдействието във всички сфери и стопански да задуши нашата страна, ние обективно не виждаме смисъл в наличието на толкоз забележителен личен състав “, сподели Глаз.

Той добави, че Беларус ще отдръпна единодушието си за назначението на Джули Фишър за нов дипломат на Съединени американски щати в Минск.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР