Беларус може да се превърне в технологичният Хонконг на Източна

...
Беларус може да се превърне в технологичният Хонконг на Източна
Коментари Харесай

Беларус - източноевропейският IT хъб?

Беларус може да се трансформира в софтуерният Хонконг на Източна Европа с помощта на промени в законодателството, разяснява специалист по време на среща във вторник след форума Central European Initiative, провеждащ се в Минск.

По думите на Виктор Прокопеня, който е създател на локалната капиталова компания Capital Victor Prokopenya, промените в законодателството, обвързвано с софтуерната сфера, ще бъдат в огромна изгода за страната.

" Има всички нужни условия, с цел да стане Беларус софтуерният Хонконг на Източна Европа. Това включва капацитет за нововъведения и подобаваща географско състояние ", декларира той, представен от Беларуската телеграфска организация.

Бизнесменът е сигурен, че в случай че законодателните оферти бъдат признати, Беларус ще се трансформира в първата страна в света с нормативна база, регулираща блокчейн технологията и съответно търговията с криптовалути, така наречен смарт контракти и други.

В допълнение промените ще подсигуряват по-голяма независимост на придвижването на капитали и работна мощ, в това число улеснение на разпоредбите за предоставяне на визи за задгранични ИТ експерти.

" Беларус е по-близо от всеки път до опцията да се трансформира в софтуерен хъб за Славянския свят ", уверен е специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР