Беларус има готовност да започне производство на щурмови самолети руска

...
Беларус има готовност да започне производство на щурмови самолети руска
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларус е готова да започне производство на руски военни самолети

Беларус има подготвеност да стартира произвеждане на щурмови самолети съветска структура, " каквито се показват добре в Украйна ", с незначителна софтуерна поддръжка от Русия. Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко на среща с съветския си сътрудник Владимир Путин, съобщи ТАСС.

В Беларус се създават към този момент близо хиляда типа елементи за съветски модели самолети като МС-21 и " Сухой Суперджет ", уточни той в диалога, почнал в резиденцията Ново Огарьово край Москва.

Преди визитата си Лукашенко заяви, че счита да разиска с Путин проблеми в областта на сигурността, защитата, енергетиката и стопанската система. Той не изключи диалогът да засегне по-специално руско-беларуската войскова формация, ситуирана в страната му.

Западът не съумя да лиши Русия и Беларус от потенциала им в осведомителните технологии. Двете страни поставят старания да заместват вноса на нужни съставни елементи, усложнен от западните наказания, със лично произвеждане - и този развой напредва. Руски компании са поръчали към този момент на Ай Ти компании от Беларус услуги за над 300 милиона $, сподели Лукашенко.

Кремъл се съмнява Съединени американски щати да поддържат самодейността на беларуския президент, поканил по-рано американския си сътрудник Джо Байдън в Минск и изразил подготвеност да провежда там негова среща с Путин. Това сподели през днешния ден пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския държавен глава.

" Това е нова самодейност на президента на Беларус. Навярно сте чули изказванията на Белия дом, че президентът на Съединени американски щати не възнамерява други спирки (по маршрута си), с изключение на в Полша. Затова Вашингтон надали ще откликне ", сподели Песков.

От 20 до 22 февруари Байдън ще бъде на посещаване в Полша. Той ще има срещи с сътрудника си Анджей Дуда и с водачите на страните от " Букурещката девятка " (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония). 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР