Беларус и Украйна постигнаха съгласие да засилят граничния контрол и

...
Беларус и Украйна постигнаха съгласие да засилят граничния контрол и
Коментари Харесай

Беларус и Украйна засилват граничния контрол

Беларус и Украйна реализираха единодушие да засилят граничния надзор и да разширят съдействието в тази сфера, заяви беларуското Министерство на външните работи, представено от " Ройтерс ".

Двете страни се договориха след задържането на съветски наемници край Минск преди президентските избори в Беларус другата седмица.
 Руските наемници в Беларус обвинени в подготовка на терористична офанзива Обновена
Руските наемници в Беларус обвинени в подготовка на терористична офанзива

Равков добави, че се търсят други наемници

Външното ведомство отбелязва, че задачата е да се предотвратят всевъзможни опити за дестабилизиране на двете страни . Съобщението на министерството е оповестено след среща с посланиците на Русия и Украйна в Беларус.

По-рано през днешния ден Минск заяви, че арестуваните са обвинени в подготовка на терористична офанзива.
 В Беларус задържаха 32-ма съветски наемници от
В Беларус задържаха 32-ма съветски наемници от " Вагнер "

Частните военни компании са противозаконни в Беларус

Вчера беларуската организация БелТА заяви, че край Минск са арестувани 32 наемници от частната военна компания " Вагнер " . Още един наемник е задържан в южната част на страната. Агенцията означи, че арестуваните са съветски жители, които са възнамерявали да дестабилизират президентските избори.

Според организацията групата " бойци " пристигнали в Минск в нощта на 24 против 25 юли и се настанила в един от хотелите, след което няколко дни по-късно се преместили в санаториум, ситуиран близо до столицата. Общо, съгласно БелТА, 200 " бойци " са били изпратени в Беларус.
 Лукашенко упрекна Русия в
Лукашенко упрекна Русия в " мръсни планове " след залавянето на 32-ма от " Вагнер "

Ново прехвърчане на искри сред Русия и Беларус

Представител на беларуските служби разгласи, представен от " Ройтерс ", че 14 от наемниците са били в Източна Украйна , където украинската войска се бие против проруски сепаратисти от 2014 година

Министерството на външните работи на Украйна разгласи, че ще реши дали да изиска от Минск да екстрадира съветските наемници.

В задържаните е открита суданска валута и суданска карта за телефон. Според специалисти евентуално мъжете са минавали пренос през Минск за Африка.

Президентът Александър Лукашенко свика незабавно заседание с членовете на Съвета за сигурност след ареста на повече от 30 съветски " бойци ", за които се твърди, че са желали да повлияят на изборите за президент, които са планувани за 9 август. Той упрекна Москва в " мръсни планове ".

В Държавната дума и Съветът на федерацията (долната и горната камара на съветския парламент) увериха, че Русия не била заинтригувана от дестабилизиране на обстановката в Беларус.

Лукашенко ръководи Беларус от 1994 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР