Беларус и Русия се очакваше да загинат, но страните работят

...
Беларус и Русия се очакваше да загинат, но страните работят
Коментари Харесай

Спешна среща! Лукашенко посети Путин в Сочи

Беларус и Русия се очакваше да загинат, само че страните работят сполучливо, няма боязън. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с президента на Русия Владимир Путин в Сочи, съобщи беларуската държавна осведомителна организация БелТА. Западни и украински медии настояват, че визитата не е било авансово оповестено.

Владимир Путин сподели, че водачите на Беларус и Русия са се договорили за двустранна среща на срещата на ШОС в Самарканд. Първоначално държавните глави били възнамерявали да обсъдят двустранния дневен ред в коридорите на срещата на върха, само че в последна сметка е било решено да се организира обособена среща.

" Много се веселя, че намерихте време да дойдете и да поговорим по всички въпроси. Въпросите са доста. Те се отнасят и до обстановката в района, не по-малко значими са икономическите въпроси в редица области, които обсъждахме по-рано. Това са въпроси, свързани с нашите проекти в региона на химията, храните, торовете ", означи президентът на Русия Владимир Путин.

Той съобщи, че Западът към момента блокира доставките на беларуски торове на международните пазари. " Много необичайно, тъй като международните пазари, изключително в разрастващите се страни, имат остра потребност от тези артикули ", акцентира съветският президентът.

" Имаме съответни проекти в редица области, по редица огромни планове. Като цяло държавното управление е подготвило тези планове за осъществяване. Ние ще обсъдим всичко това ", добави Владимир Путин.

" Ние приказваме доста за това по какъв начин ще продължим да живеем, нашите вероятности. Анализирах всички указания, които сте дали на държавното управление, аз съм в Беларус. Ние на практика нямаме разстройства. Развитието на нашата стопанска система и съществуването на нашите страни като цяло се промени фрапантно даже през последните три месеца. Бяха ни предсказали колапс, гибел и така нататък Но животът е разнороден: някой се нуждае от нас, ние се нуждаем от някого. И намерихме тези сътрудници, които сполучливо работят с нас, с които да работим и да насърчаваме нашата стопанска система ", сподели Александър Лукашенко.

Беларуският президент счита, че би трябвало да се изрази специфична признателност към жителите, които поддържат своите страни през този интервал. " Все още продължава този сложен интервал. Като цяло светът се обърна с главата надолу. Хората схващат. Има разнообразни хора: и тук, и там има задоволително. Виждаме ги. И популярност Богу, преминахме огромен вододел - ние през 2020 година, в Русия сега), което демонстрира кой какъв е. В това няма нищо неприятно ", сподели Александър Лукашенко.

" Променихме се доста през тези три месеца. Видяхме, че можем да живеем и съществуваме обикновено. Много вярно повторихте тези точки от нашите съглашения. Справяме се добре със заместването на вноса. И на свои самолети ще летим - и на военни, и на цивилен И ще пътуваме с нашите коли. Няма никакъв боязън ", сподели Лукашенко.

" И ще купуват и храна, и торове. Сега купуват. По-трудно е, несъмнено. Блокират ни. Не нас, блокират хората, които желаят да купуват, които желаят да заплащат. Блокират ги те, не ние. Но ние намираме способи и продаваме " Цените се подвигнаха. Но не ние ги вдигнахме, прав сте. Кому е нужно това? Току-що погледнах утринните вести - цяла Европа кипи. Най-богатата Германия - всички са на улицата, всички стачкуват. Но някой ден ще чуят. Мисля, че ще чуят. Следователно нашият курс е верен, нашата идея е права. Ние ще победим. Нямаме различен излаз ", е обобщил беларуският водач.

Припомняме, че когато Путин стартира своята война в Украйна, съветски войски нахлуха към Киев от Беларус, а съветските самолети от време на време изстрелват ракети от беларуска територия, само че беларуски военни не вземат участие в бойните дейности в Украйна. Въпреки това Лукашенко твърдо зае проруска позиция след началото на нашествието.

Беларус стана обект на наказания още след подправянето на президентските избори през 2020 година. Санкциите бяха затегнати след случая с отклонения аероплан на " Райънер ", от който бе свален беларуски опозиционен блогър и неговата спътница от Русия. След съветската инвазия в Украйна, която бе подкрепена от беларуския президент, против Минск бяха наложени спомагателни наказания от груповия Запад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР