Бекиян е привлечен като обвиняем за катастрофа и причинена смърт

...
Бекиян е привлечен като обвиняем за катастрофа и причинена смърт
Коментари Харесай

Оставиха на топло молдовския тираджия, обвинен за мелето край Лесово


Бекиян е притеглен като обвинен за злополука и породена гибел по несъобразителност на повече от едно лица.  Според обвинителния акт в 05.35 ч. на 9 октомври зад кормилото на товарен  автомобил марка " Волво ", с прикачено полуремарке, с посока на придвижване и в платното за придвижване от  Елхово към Граничен контролно-пропусквателен пункт, Октавиан е нарушил разпоредбите за движение  по пътищата, в резултат на което е провокирал ПТП с движещия се  по това време по същия път, в същата посока и лента за придвижване рейс и по несъобразителност причинил  гибелта на трима души.

Според въззивната инстанция определението на окръжния съд в Ямбол е вярно и законосъобразно. Апелативните съдии споделят заключението, че от събраните доказателства по делото може да се направи аргументиран извод, че Бекиян е създател на действието. Данните досега сочат, че е допустимо той да е съдействал за пътното произшествие довело до гибелта на трима души.

Според въззивния състав аргументиран и верен е и изводът за укриване " Направената сложна преценка, сочеща за отсъствието на каквато и да било допустима връзка на обвинения с Република България(извън наказателноправното отношение във връзка воденото разследване) и отчитайки високата степен на социална заплаха, тежкия вредоносен резултат и тежестта на плануваното наказване,  води до безапелационен извод за съществуване на изцяло действително съществуваща заплаха той да се укрие “ – написа в постановения правосъден акт.

Предвид посочените събитията апелативните съдии се солидаризират и със мнението на първата инстанция, че най-адекватната мярка за процесуална насила би била “задържане под стража “. Тя би попречила на обвинявания Октавиан да се укрие и би обезпечила наличието му по време на идния углавен развой.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР