Бекер призна, че не е дипломат на ЦАР, съдът разпродава

...
Бекер призна, че не е дипломат на ЦАР, съдът разпродава
Коментари Харесай

Бекер призна, че не е дипломат на ЦАР, съдът разпродава трофеите му

Бекер призна, че не е посланик на ЦАР, съдът разпродава трофеите му
Германската тенис легенда Борис Бекер се отхвърли от изказванието, че е назначен на дипломатическа работа към Централна африканска република. По-рано тази година 51-годишният Бекер блокира хода на делото за фалит против него, базирайки се на дипломатически имунитет. Германецът даже показа дипломатически паспорт, само че от африканската страна твърдяха, че той е подправен, а външният министър на страната отхвърли в миналото да е подписвал документ, с който назначава някогашният тенисист на работа.

Днес обаче юристът на Бекер - Тони Бесуетерик, разкри, че германецът му е изпратил имейл, в който написа, че "няма избор, с изключение на да се откаже от изказванието, че има дипломатически имунитет". Бекер е допълнил, че не е във "финансова позиция" да продължава отбраната си по делото.
 Сред движимостите на Бекер, които ще бъдат разпродадени, са и чифт тенис обувки, с които е взел участие на Аустрелиън Оупън '96. Сред движимостите на Бекер, които ще бъдат разпродадени, са и чифт тенис обувки, с които е взел участие на Аустрелиън Оупън '96. / БГНЕС
Това значи, че спортните титли и други сувенири от сбирката на Бекер ще бъдат разпродадени на търг, като се чака те да съберат към 200 хиляди английски лири. Носителят на шест трофеи от Големия шлем разгласи фалит през 2017-та година, поради задължения към банката Арбътнот Латам, които не може да покрие.

През януари тази година Бекер разгласи, че не знае къде се намират пет от трофеите му от Големия шлем и помоли за помощ да намери местонахожението им. На чуване по делото през юни юристи на банката обявиха, че някогашната тенис звезда не е предоставила "пълна и точна информация" за своите активи. Обвинението касаеше два парцела в Германия, един във Англия и част от тенис трофеите му.

В богатата си тенис кариера Борис Бекер е спечелил повече от 25 милиона $ от наградни фондове. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР