Бекъм ще получи наградата на Президента на УЕФАЛегендата на Манчестър

...
Бекъм ще получи наградата на Президента на УЕФАЛегендата на Манчестър
Коментари Харесай

Бекъм ще получи наградата на Президента на УЕФА

Бекъм ще получи премията на Президента на УЕФА
Легендата на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм ще получи специфичната премия на Президента на УЕФА поради приноса си към футбола по време на професионалната си кариера и след нейния край.

Бившият британски национал ще получи оценката по-късно тази година в Монако, когато се организира церемонията по награждаване на най-хубавите футболисти на годината. "Избрах Дейвид Бекъм за реципиент на премията тази година, тъй като той е световен дипломат на футбола и промотира играта и нейните полезности по целия свят", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин. "Неговата неуморима филантропична активност, която е помогнала за подобряването на живота на доста деца по света, би трябвало да бъде маркирана.

Бекъм е същинска футболна икона на своето поколение", добави Чеферин. 43-годишният Бекъм игра още за тимовете на Реал Мадрид, ПСЖ, Милан и Ел Ей Галакси, преди да се откаже от футбола през 2013-та година. "В кариерата си постоянно се пробвах да давам 100 % от себе си и да пазя полезностите на отборната работа и феърплея. Горд съм, че се причислявам към впечатляващия лист с играчи, които са получавали тази награда", разяснява Бекъм.

Миналата година премията на Президента на УЕФА отиде при легендата на Рома Франческо Тоти, а в минали години нейни реципиенти са били Франц Бекенбауер и Йохан Кройф. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР