Бежанците от Украйна, които са настанени в курорта Златни пясъци,

...
Бежанците от Украйна, които са настанени в курорта Златни пясъци,
Коментари Харесай

Украинските бежанци, настанени в Златни пясъци, вече получават документи за временна закрила в полицията

Бежанците от Украйна, които са настанени в курорта " Златни пясъци ", към този момент могат да получат документите си за краткотрайна протекция от полицейското ръководства в комплекса. Досега те трябваше да посетят пункта в бежанския център в Двореца на културата и спорта или този в Областната дирекция на полицията.

В Пето районно полицейско ръководство в курорта " Златни пясъци " към този момент има подготвени хора, които записват бежанци от Украйна. В момента съумяват да обслужи към 30 души дневно.

В полицейското ръководство работят две гишета за обслужване на украинските бежанци. Засега опашките не са огромни.

" Знаете, че много хора влязоха във Варна, работи се по даването на още две работни места, с цел да могат да се обслужат всички. Изготвен е лист и на база на него минават хората ", изясни Георги Георгиев, и.д. шеф на отдел " Административен ", ОД на МВР-Варна.

В Двореца на културата и спорта документите на бежанците се обработваха постепенно и това докара до парадокси, като този на жена от Киев, избягала от войната с децата си.

Съвсем скоро гишета за регистрация на бежанци, които желаят краткотрайна протекция, ще проработят и в останалите полицейски ръководства във Варна.

" Мисля, че все още са обслужени към 130-140 души. С придвижване на времето и обучаване на чиновниците ще се вдигне и тази численост ", сподели Георги Георгиев от МВР-Варна.

За да няма скупчване на бежанци пред полицейските ръководства, пунктовете работят с удължено работно време.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР