Бежански лагер само на 8 километра от българската граница изграждат

...
Бежански лагер само на 8 километра от българската граница изграждат
Коментари Харесай

Притеснения и в България заради бежански лагер близо до Промахон

Бежански лагер единствено на 8 километра от българската граница построяват гръцките управляващи. Това тормози както жителите на граничното село Промахон, по този начин и на село Кулата, съобщи БГНЕС.
Лагерът се построява до автомагистралата Промахон-Серес, в региона на село Клиди, или остарялото село Рупел. В момента там работят булдозери, които подравняват терена за слагането на бунгала. Те ще се намират до самата жп-линия Кулата-Солун. Лагерът за няколко тотин бежанци ще бъде построен до българската църква " Св. Димитър ".
Рупел до Балканската война е било името на заличеното българско село, носещо през днешния ден името Клиди.
До предходната година жителите на село Кулата ходели на Димитровден да възпламенят свещи в черквата отвъд границата, до която се построява бежански лагер. Сега към този момент достъпът до черквата е неразрешен поради построяването на бежанския лагер, както и поради митингите на самите гърци против оборудванията. Знаци не разрешават влизането при разклона за историческата околност " Рупел ". Под самата автомагистрала пък има железни порти, които заграждат пътя. На самия разклон за Рупел пътят загражда граждански автомобил с служители на реда.
За последните дни жителите на гръцкото гранично село Промахон направиха два митинга против построяването на въпросния бежански лагер.
" Опасно е, несъмнено, не можеш да ограничиш бежанците да не напущат лагера, измежду тях има дами и деца, както и джихадисти ", считат жителите на граничното село Кулата. Те са сигурни, че напиращите към гръцката граница бежанци от Турция са част от политическия ход на турския президент Реджеп Ердоган, с цел да изнудва Европа.
" Бежанците не бягат от войната, аргументите са стопански, желаят ниско платената за европейците работа, която за тях е по-добре от нищо ", считат жителите на граничното село Кулата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР