Бежанската криза остава едно от основните предизвикателства към политиката на

...
Бежанската криза остава едно от основните предизвикателства към политиката на
Коментари Харесай

Изследване: Бежанската криза остава предизвикателство пред ЕС

Бежанската рецесия остава едно от главните провокации към политиката на Европейски Съюз. Това регистрираха от Центъра за проучване на защитата и сигурността на конференция.


Председателят на Центъра Ангел Найденов разяснява, че един от главните опасности е натискът върху обществените системи, тъй като идващите мигранти не работят, а авансово изследват страните с по-голяма обществена прехрана и се насочват натам. Значителна част от тях не одобряват европейските правила и отхвърлят върховенството на закона. Това слага под риск сигурността на Европейския съюз, сочи анализът на неправителствената организация. Едно от предложенията на Института е издръжката на бежанците да бъде сведена до равнищата на обществените заплащания в съответните страни. Ангел Найденов установи, че издръжката на един емигрант у нас варира от 300 до 800 лв. и на процедура не е ясно какъв брой коства. От Центъра разкритикуваха и квотната система за систематизиране на мигранти сред страните членки, както и системата за изгонването им.
Ангел Найденов - ръководител на Център за проучване на защитата и сигурността: Бежанската рецесия продължава да бъде едно от главните провокации към политиката на Европейски Съюз и надлежно към сигурността на европейските страни. Бежанските потоци и мигрантските талази към Европейски Съюз няма скоро да отшумят. Твърди се, че към 6 860 000 са бежанците, евентуални емигранти към европейските страни в Турция и в Северна Африка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР