Бежанец от Ирак, поискал убежище в Италия, беше арестуван, след

...
Бежанец от Ирак, поискал убежище в Италия, беше арестуван, след
Коментари Харесай

Бежанец от Ирак заплаши да се самозапали край Ватикана

Бежанец от Ирак, изискал леговище в Италия, беше задържан, откакто заплаши да се самозапали наоколо до Ватикана, съобщи Франс прес.

Мъжът, изглеждащ мощно разчувствуван, размахал през вчерашния ден запалка пред униформени служители на реда наоколо до колонадата на пл. "Св. Петър ", оповестява италианският в. "Месаджеро ". Той е произнасял изречения без всевъзможен смисъл, в които очевидците са разбрали арабския израз "Аллаху акбар " (Бог е най-велик). След това той бил съборен на земята от цивилни служители на реда.

Иракчанинът бил облечен в дънки и черна тениска, само че не е носел нито раница, нито бутилка със запалителна течност. Той е бил отведен в близкия полицейски сектор за инспекция.

От началото на заканите до ареста на мъжа са минали единствено две минути. Докато им говорел и ръкомахал, мъжът е бил под непрекъснатото наблюдаване на сътрудници пред Ватикана.

Двамата цивилни служители на реда се намесили бързо, с цел да не тормозят туристите и поклонниците, които продължиха да минават около мястото на събитията, без да обръщат внимание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР