Бежанец от Ирак бе арестуван вчера в Северна Калифорния заради

...
Бежанец от Ирак бе арестуван вчера в Северна Калифорния заради
Коментари Харесай

В САЩ заловиха предполагаем член на Ислямска държава

Бежанец от Ирак бе задържан през вчерашния ден в Северна Калифорния поради съмнения, че е бил член на " Ислямска страна " и е умъртвил иракски служител на реда, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Rich Pedroncelli
45-годишният Омар Абдулсатар Амин и други членове на ислямистката формация са умъртвили служител на реда, откакто град Рава е паднал в ръцете на джихадистите през юни 2014 година, се показва в правосъдни документи.

Той бе задържан от ФБР в жилищен блок в Сакраменто със заповед за арест, издадена през май от иракски федерален съд. Американските управляващи възнамеряват да го екстрадират в Ирак, където може да бъде наказан на гибел. Вчера той се яви пред съд в Сакраменто.

По информация на прокуратурата той е влезнал в Съединени американски щати по стратегия за банкет на бежанци, отседнал е в Сакраменто и е опитал да получи законен статут. За момента не е ясно по кое време тъкмо е дошъл в Съединени американски щати.

Правителството на Тръмп остро подлага на критика програмата за банкет на претенденти за леговище от времето на президента Обама и задава въпроса дали е било направено задоволително за идентифициране на хора, имащи връзки с тероризъм.

Официални лица споделят, че Амин е запазил в загадка участието си в две терористични групировки, когато е кандидатствал за бежански статут и по-късно, когато е подал документи за зелена карта в Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР