Беглецът от затвора в Ловеч Борис Иванов бе задържан вчера

...
Беглецът от затвора в Ловеч Борис Иванов бе задържан вчера
Коментари Харесай

Районният полицай спасил живота на заложничката на избягалия Борис Иванов

Беглецът от пандиза в Ловеч Борис Иванов бе арестуван през вчерашния ден следобяд след огромна акция по издирването му, в която участваха близо 200 служители на реда и барети, както и следови кучета. Преди да настъпи развръзката, нарушителят опитал да вземе за пленник жена, която по знамение е съумяла да се измъкне невредима.

Жената към момента е в мощен потрес от преживения смут. Вчера по обед тя е легнала да поспи, а вратите всекидневно били отключени. След това чужд мъж щръкнал над леглото ѝ и я събудил. Разпознала е незабавно беглеца, който носил бухалка. Първо изискал храна, след това пари, а най-после я повел със себе си.

„ Той я е хванал за ръката, както спи. Искал пари, само че тя му дала портмонето и споделила, че няма. После попитал за самун ”, описа пред БТВ Рени, щерка на пострадалата.

След като взел храна за ден – два, беглецът изискал и цигари. „ Тя е почнала да му прави цигари и изтървала самия филтър. Просто е паднал от машинката и таман да се наведе да го вземе, той я удря. След това я хваща и я води някъде из тези шубраци ”, добави Рени.

По пътя обаче ги срещнал районният, който обхождал региона пешком. Заговорил пандизчията, а дамата съумяла да даде знак.

Полицаят подминал, само че незабавно се обадил за подкрепление. Притеснен от срещата обаче, пандизчията Иванов завлякъл жертвата към близката гора. Тя се спънала и паднала, а той с цел да не губи време, хвърлил водата и храната и побягнал самичък към слънчогледите.

Жената е била застрашена, че в случай че не го последва, без да будят подозрение по пътя, ще я убие и ще я захвърли в тревата. Благодарна е на районния служител на реда, който по думите ѝ е избавил живота ѝ. Не има вяра, че в миналото ще се отърси от напрежението и ужаса, които е претърпяла. Благодарение и на нейната реакция избягалият пандизчия беше хванат след зрелищна акция на полицията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР