Бедствията от последния месец отново поставиха важния въпрос за застраховането

...
Бедствията от последния месец отново поставиха важния въпрос за застраховането
Коментари Харесай

Голяма част от жителите на Мизия са застраховали имотите си след наводнението преди четири години

Бедствията от последния месец още веднъж сложиха значимия въпрос за застраховането на имуществото и на продукцията. Жителите на десетки селища в страната са изправени пред невъзможност след дъждовете.  В Мизия обаче огромна част от стотиците потърпевши са застраховали домовете си и имуществото си след огромното наводняване преди четири години.
Хората споделиха, че се надяват на по-добро обезщетение, защото преди години са били овъзмездени на  база на данъчната оценка на къщите си, а в този момент са сключили полиците на по-високи цени. 

Земеделските производители  в района обаче са ощетени от природата тази година. Окончателният размер на компрометираната годишна продукция ще стане явен в края на жътвата. Тепърва ще се обяснява и какви са вероятните обезщетения за загубите на производителите.

Нина Колчакова - основен секретар на Aсоциацията на българските застрахователи показа че застраховката на една къща с двор в град като Мизия би коствала към 40- 60 лв. и би покрила вредите при стихии, ветрове, градушки, наводнения, отнесени покриви на здания и потопени коли, дворове и жилища потънали във вода и тиня

„ Не мога да приема, че  едно отговорно семейство би поело риска да му се случи такова нещо с оправданието, че е прекомерно скъпа застраховката.

Това би покрило къща, която коства към 30 000 лева и имущество за към 10 000 лева вътре.  Би покрило и много огромна част от рисковете, които биха могли да се случат. Застраховка „ домашно имущество “ включва най-разнообразни клаузи. Ако човек реши да си покрие единствено градушка или единствено вятър,цената би могла да бъде даже 25 лева годишно “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР