Бедствията от последните години показват, че сегашната система за реакция

...
Бедствията от последните години показват, че сегашната система за реакция
Коментари Харесай

Христос Стилианидис: Сегашната система за реакция при кризи вече не отговаря на възникналите нужди

Бедствията от последните години демонстрират, че сегашната система за реакция към този момент не дава отговор на зародилите потребности. Това сподели еврокомисарят по въпросите на филантропичната помощ и ръководството при рецесии Христос Стилианидис. В София той показа пред премиера Бойко Борисов предлагането на Еврокомисията за нова европейска система за справяне с естествените бедствия. Комисарят се надява до края на годината новият механизъм да бъде признат:
" Ние, с министър ръководителя, споделяме общо виждане, а точно - наше обвързване е да осигурим по-добра отбрана за европейските жители. Акцентът би трябвало да е следният - Европа би трябвало да може да реагира бързо и дейно и това ще става посредством избавителните интервенции. Намерението е да се увеличи способността за реакция при бедствия. "

От своя страна, министърът на вътрешните работи Валентин Радев акцентира, че България ще работи за приемането на нов механизъм за реакция при рецесии:

" Ние казахме и министър председателят даде обещание, че ще създадем всичко допустимо, че концепцията е доста добра, поддържа се от България и на всички равнища, които изброих - и в работните групи, хората по-късно и несъмнено, на върха. Ще се направи по този начин, в случай че всичко върви добре и няма крайни несъгласия, да внесем такава точка през юни месец на срещата ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР