Бедствието, сполетяло община Камено, освен, че показа хората с огромни

...
Бедствието, сполетяло община Камено, освен, че показа хората с огромни
Коментари Харесай

Докато Ливада едва се отърсва от потопа, вижте какво поиска една жена

Бедствието, сполетяло община Камено, с изключение на, че сподели хората с големи сърца, извади на бял свят и неколцина безсрамни души. Хиляди хора бяха съпричастни със сполетялото злощастие локалните поданици.

Там още на първия ден бяха и депутати, които с изключение на да чистят, имаха и друга функционалност – да покажат и да желаят от страната точната помощ. Няколко дни след водния пъкъл пристигнаха и момчетата и девойките от Организацията за протекция на българските жители (ОЗБГ). Бяха мощни, сърцати, с голямо предпочитание да оказват помощ на хората. Буквално като същински машини връщаха живота в домовете на хората, освен в Ливада, само че и в Полски извор и други села. През това време в десетки общини, както в Бургаска област, по този начин и в цялата страна, се образуваха акции по събиране на помощи. Одеялата, обувките и облеклата идват с доста чували още първия-втория ден. Хората просто имаха потребност от здрава мощ за изчистване на домовете си, на улиците си, на изриване от тинята на най-милото от покъщнината си, написа " Бургасинфо "..

Сред вълната от съпричастност обаче се вижда какви хора сме. Докато едни събират с цялото си сърце добрината на хората, вижте на други какъв им е казусът. Публикуваме пост от страницата на ОЗБГ, които бяха измежду най-дейните хора, помагали на пострадалите през последните дни:

Адмирации за помощта ви за хората, потърпевши в наводненията в община Камено. Искам да ви предложа една концепция, която мисля, че ще е в помощ на потърпевшите. Както сами видяхте, вълната, която е предходна през селата, е била много огромна, с изключение на недвижимото имущество е развалено и движимото. Колите на хората са отвън строя. Моите родители също живеят в Ливада, провалите по къщата са огромни, само че имаме застраховка, която се надяваме да покрие вредите. Но колите нямат каско и много финанси ще би трябвало да се оправят. От тук ми пристигна и концепцията, че има хора, които не могат да си го разрешат. Предлагам да говорите с майстори, съгласни да оказват помощ като оправят колите на преференциални цени. Ако има някой, който има остаряла кола, която желае да подари - също е вид. И преди някой да ме упрекне - не диря помощ за нас, просто всеки, който е оставал без кола, знае защо става въпрос. Нека не забравяме, че потърпевшите са най-вече възрастни хора, които имат потребност да вървят по доктори в Бургас, а и да си пазарят. Надявам се, че ще се намерят хора съгласни да оказват помощ.

Предоставяме ви и отговора на момиче, взело участие в разчистването на селото и усетило същинската болежка на хората. Те просто са в разнообразни планети. Този пост го публикуваме без редакторска интервенция.

Моите почетения, Ели Георгиева. Ще споделя мнението си, като държа да се разгранича от ОЗБГ, защото съм единствено техен почитател. Идеята Ви е страхотна и Ви моля,Вие сама да се заемете с организацията на самодейността за намиране на коли или ремонтирането на старите.

Не би трябвало да забравяме, че никой не е застрахован, само че българска линия е, когато подадеш пръст да ти отхапят ръката. В село Ливада беше направена организация, която целеше къщите да бъдат изчистени от водата и тинята, да бъде изнесена покъщнината, която към този момент е негодна и да се обезпечат неща от първа нужда. В следствие положителни хора, съпричастни с болката на бедстващите предоставиха и ще не престават да дават през идната седмица облекла, посуда, одеала, ремонтни материали, мебели и техника. Има къщи, които колкото и грозно да прозвучи сега, само че ще поема негативите от казаното, в никакъв случай нямаше да бъдат толкоз доста и добре обзаведени. Свидетел съм, по какъв начин стартира да се злоупотребява с добрината на тези девойки и момчета, доброволци и донори. В миг, в който някой си разреши да връща и да прави поръчка, какво и по какъв начин го желае, мисля, че работата на ОЗБГ (напомням, че работата е изцяло доброволна и безвъзмездна) и тази на всички жители, присъединили се в тяхната самодейност, е сполучлива и би трябвало да е насочена към своя край.

Успех!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР