Бедственото положение в Тетевенско остава в сила и днес. То

...
Бедственото положение в Тетевенско остава в сила и днес. То
Коментари Харесай

Остава бедствено положението в Тетевен и Пирдоп

Бедственото състояние в Тетевенско остава в действие и през днешния ден. То ще бъде анулирано, когато са възобновени оборудванията и опциите на хората за естествен живот. Не е реалистично това да стане до 1-2 дни, съобщи в предаването „ Преди всички “ по БНР регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски.

По думите на Терзийски нощта е минала умерено. Има обаче нови сигнали за наводнени къщи от през вчерашния ден следобяд след изобилния дъжд в регионите на Ябланица, Глогово и Градежница.

„ Сигналите са отработени. След 22:00 часа (снощи – б.р.) нямаме сигнали за наводнения и бедстващи хора. Става дума за отводняване на дворове и приземни етажи. Няма данни за съществени вреди по имуществото на хората “, изясни той.

Бедствено е ситуацията и в Пирдоп. След проливните дъждове две реки излязоха от коритата си и наводниха елементи от града. Река Славци унищожи подпорните стени и се засилва остаряло свлачище. Пороите наводниха и сектор от подбалканския път София-Бургас.

Министърът на районното развиване Николай Нанков посети мястото през вчерашния ден и даде обещание подпомагане за подпорни стени, както и за укрепвания на всички места където е нужни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР