Бедственото положение в Смолянско засега остава, три места в община

...
Бедственото положение в Смолянско засега остава, три места в община
Коментари Харесай

Ген. Кирил Войнов: При справянето с бедствената ситуацията армията участва с най-добрата техника

Бедственото състояние в Смолянско към този момент остава, три места в община в Девин са без ток, две в община Борино и едно в община Смолян. През цялата нощ екипи работиха и пътят Смолян-Пампорово-Проглед-Чепеларе към този момент е пристъпен без вериги, разгласи зам.-областният шеф на Смолян.

Ограничението за вериги остава от Стойките до Пампорово.

При оправянето с бедствената обстановката армията взе участие с най-хубавата техника – високопроходими машини, роторен снегорин и полева снегокопна машина за огромни преспи и огромни съборени дървета. В Смолян най-голямо е терзанието за пътищата, към този момент е възобновено електрозахранването, уреди на мобилните оператори обаче са развалени, и към момента не може да се стигне до Мугла. Това съобщи някогашният началник на Национална работа "Пожарна и спешна сигурност " ген. Кирил Войнов в ефира на БТВ.

„ Започват да се подвигат водите на язовирите. Всичко, обаче е под надзор. Поддържаме свободен размер на оборудванията за сходни случаи “, добави той.

По думите му над 800 язовира се нуждаят от настоящ ремонт, с цел да бъдат приведени в безвредно положение и прикани родителите да не пускат децата си към язовири.

В община Доспат бедственото състояние е анулирано. Два дни обаче в най – огромното село в района – Баротин, нямаше ток, имаше проблем и с връзките. „ Обилните снеговалежи не са толкоз проблем, проблеми сътвориха непочистените севритути, падналите дървета повредиха далекопороводите”, изясни кметът на селото.

„ Организирахме екипи на общината, на пожарната, няма бедстващи хора, ситуацията се нормализира”, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР