Бедственото положение в община Смолян ще бъде отменено частично. Над

...
Бедственото положение в община Смолян ще бъде отменено частично. Над
Коментари Харесай

Последни новини от ужаса в Смолянско, общината реши да...

Бедственото състояние в община Смолян ще бъде анулирано отчасти. Над 15 села са към момента без ток. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. „ От EVN ни осведомят, че електропроводите от Смолян през Герзовица и през Турян са прекратени там, където са били най-големите ветроломи и има сняг. Прекъснати са повече от 30 междустълбия. Те зареждат Кремене и съставните махали, включително Киселчово и част от махалите по поречието на река Арда, заяви зам.-кметът инж.Мариана Цекова.

Екипите на Енергото се пробват да отстранят повредите, само че до момента в който не пробием остарелия път от Турян към билото на Кремене, където е най-тежко ситуацията, ще се забавят. В село Пещера няма ток и скоро няма да има. Частично село Турян е било захранено, само че в този момент се пробват да го захранят изцяло. Виево и Кутела също нямат ток. Надяват се до няколко часа да им пуснат “, изясни инж. Цекова.

Както към този момент информирахме, дребните обитаеми места, които през изтеклата нощ са имали ток, са били спешно включени. Сега още веднъж са без електричество, тъй като се пробват да отстранят повредите. За Кремене и Киселчово може би ще бъдат включени елементи.

„ В този регион ситуацията с електропреносната мрежа е същото като при бедствието през 2015 г. “, разяснява зам.-кметът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР