Бедственото положение в община Котел е отменено. Това съобщи за

...
Бедственото положение в община Котел е отменено. Това съобщи за
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение в Котел

Бедственото състояние в община Котел е анулирано.

Това заяви за БНР кметът на общината Коста Каранашев. Всички улици са проходими и обстановката е нормализирана. В момента се прави стерилизация на потърпевшите къщи, а БЧК раздава чаршафи и одеяла на хората, които вчерашният проливен дъжд остави без мебелировка.

Нанесените вреди по първични калкулации са за към 500 хиляди лв., заяви кметът Коста Каранашев, след направените повторни огледи през днешния ден. „ За тези пари ще създадем искане до Комисията по бедствия и повреди. Двете улици, които са на 100% развалени от бедствието може би към 4 500 квадратни метра ще би трябвало да се възстановят диги, канализация и асфалтова настилка “, разкри Каранашев.

Остава лимитирано използването на питейна вода, поради замътването. „ По принцип дават го и през днешния ден да превали. Мисля, че два три дни, след днешния дъжд ще се възстановява водата и ще бъде годна за пиянство “, добави Каранашев.

Вчера Общинският съвет отпусна на бедстващите 30 хиляди лв. от запаса на община за справяне с наводнението. Противопожарната работа се включи в отводняването на 58 жилищни здания, котелно помещение на Районен съд Котел, Пантеона на Георги Раковски, Исторически музей, завод за пластмаси, бензиностанция и ресторант.

От община Котел бяха обезпечени два багера, с които са разчистени струпаните до мостовете и по улиците наноси, боклуци и клони. Най-тежко наранени от пороя са четири улици в ниската част на града. Каранашев съобщи, че ще желае помощ от страната за възобновяване на засегнатите улици.

„ Ще желаеме помощ, тъй като в действителност имаме по улица „ Иглика “, по „ Луда Камчия “, по „ Кръстьо Раковски “, това са улици, „ Гърневец “, които към този момент не съществуват. Целият асфалт е изровен, целият асфалт го няма. Така че там би трябвало да реагираме по най-бързия метод “, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР