Бедственото положение, което бе обявено на 17 октомври, заради безводието

...
Бедственото положение, което бе обявено на 17 октомври, заради безводието
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положения в Лом

Бедственото състояние, което бе оповестено на 17 октомври, поради безводието в Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя, през днешния ден бе анулирано със заповед на кмета Пенка Пенкова . Прекратено е действието на Общинския проект за отбрана при бедствия.
На помощ на жителите на Лом и близките села откликнаха Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и районните й структури в София, Монтана, Враца, Видин, Пирдоп и Своге, на общините Монтана, Козлодуй и Вълчедръм, Кметицата исказа своята признателност и на ВиК-Монтана, които се притекоха на помощ и осигуриха водонски, както и на „ Ломско питие “ за зареждането с вода.
Сред компаниите и организациите показали съпричастност са структурите на Българския червен кръст и Младежкия БЧК-Лом, на общините Столична и нейната дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, Гоце Делчев, Криводол, Брацигово и Ямбол, на производителите „ Девин “, „ Банкя “ и „ Ком “, които безплатно доставиха нужните количества питейна вода, на компаниите „ Голден Хендс “, „ Мити “ и „ Валко 61 “, както на всички общини, институции и компании, които показаха подготвеност да ни оказват помощ при нужда. “ – сподели още кметът Пенка Пенкова.
Утре кметът Пенка Пенкова ще беседва в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) с министър Петя Аврамова и заместник-министъра Николай Нанков за търсене на трайно решение на водния проблем, който визира близо 30 000 поданици .
С финансиране в размер на 1 636 965 лева, обезпечено от Министерство на регионалното развитие, Община Лом през 2017 година и 2018 година построи първия стадий от нов напорен тръбопровод в региона на Добри дол, който в този момент бе обвързван със остарелия и водоподаването за Лом и селата бе възобновено. За построяването на останалите четири стадия от новия напорен тръбопровод, който да размени близо 50-годишния тотално злепоставен тръбопровод и с цел да се предотвратят нови бедствени положения, са нужни още 4 644 415 лв..

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР