Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница" ще бъде обявено утре,

...
Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница" ще бъде обявено утре,
Коментари Харесай

Бедствено положение в шуменския квартал Мътница ще бъде обявено утре

Бедствено състояние в шуменския квартал "Мътница " ще бъде оповестено на следващия ден, от 8.00 часа. Това е споделил кметът на регионалния град Любомир Христов, преди минути, на спонтанен брифинг, преди откриването на обновената база за шах на ул. "Панайот Волов " в града, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация.

По думите му това ще разреши редуциране на процедурите за избор на реализатор за възобновяване на дълбокия сондаж, който е част от водопреносната система "Мътница ". Бедственото състояние ще бъде със период на деяние седем дни.

Христов е прецизирал, че нужните средства, в размер на 370 хиляди лева за осъществяване на дейностите в квартала, към този момент са обезпечени, допълват от общинския пресцентър.

Както Българска телеграфна агенция заяви, поданици на кв. "Мътница " в Шумен, на конференция в пресклуба на Агенцията преди дни споделиха, че ще продължат с протестните си дейности, поради проблемите с водоснабдяването в квартала.

Основните им претенции бяха там да бъде оповестено бедствено състояние и да бъдат подхванати незабавни ограничения, свързани с възобновяване на бездънен сондаж, част от водопреносната система "Мътница ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР