Бедствено положение в Котел заради проливните дъждове. От тях пострада

...
Бедствено положение в Котел заради проливните дъждове. От тях пострада
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено в Котел

Бедствено състояние в Котел поради проливните дъждове. От тях пострада съществено ниската част на града, която е изцяло наводнена. Няма потърпевши или бедстващи хора.

Котел

Вчера за по-малко от час над града са паднали към 80 литра на квадратен метър. Реката в града е излязла от коритото си и е заляла къщи и улици. Има към 20 наводнени къщи. Хората от ниските елементи на Котел са евакуирани.
Очевидец: Много ужасно беше,аз съм на 40 години,такова нещо не съм виждал. Водата пристигна внезапно. Това беше нещо извънредно.Тия коли. Аз съм тук, на терасата бях. Първата кола, тая бялата потегли, след нея потегли тая черната кола, удари се в стълба и удари дори таблото.Тука варелите бяха все едно някаква перушина,не можеше да се усеща,това е огромна вълна, някъде 1,2- - 1,5 метра.Очевидец: Комшиите прибраха децата по къщите,обаче къщата и тя от мощната вода от основите се рони се и сега пада. Ако това нещо, в случай че този проливен дъжд, тази беля в случай че беше таковала през нощта, туй нещо в случай че е станало, тогава щеше да има към този момент жертви.Очевидка: Кучето изплува, нямаше по какъв начин да го спасим, влезе брачна половинка ми вътре, изкара кучето, детето реве. Цялата река беше в двора, първият етаж, всичко. Пет години се апелирам за тази подпорна стена и 5 години няма подпорна стена.
Придошлата река Котленска е заляла и директен път, който минава през града и трафикът е усложнен. Нанесени са вреди и по уличните настилки. Заради бедствената обстановка кметът на Котел - Коста Каранашев, свика спешен щаб.
Коста Каранашев - кмет на Котел: В момента имаме потребност от тежка техника и надлежно като изчислим материалните вреди,които са нанесени да ги остойностим и да потърсим помощ от държавното управление.
Днес стартира описването на вредите от пороя. Ситуацията в града постепенно се възстановява.
  Ситуацията в Котел се възстановява Ситуацията в Котел се възстановява
Ситуацията в Котел се възстановява сподели кметът на града за Българска национална телевизия. Там беше оповестено бедствено състояние откакто през вчерашния ден ниската част на Котел беше потънал...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР