Бедствено положение обяви за всички общини на територията на област

...
Бедствено положение обяви за всички общини на територията на област
Коментари Харесай

Бедствено положение заради пожари в област Хасково

Бедствено състояние разгласи за всички общини на територията на област Хасково в последния си работен ден през днешния ден регионалният шеф Красимир Ангелов. Причината са зародилите в следобедните часове над 8 огромни пожара на разнообразни места в региона, които са обхванали гори, сухи треви и шубраци, както и къща. Огнищата са сложни за преодоляване поради вятъра и високите температури. Червен код за рисково горещо време е в действие през днешния ден за област Хасково.

В подписаната следобяд заповед Ангелов подрежда в гасенето да се включат и горски чиновници и доброволните формирования към общините. При нужда ще се притеглят още сили от страаната, както и верижна техника за изработката на просеки.

Най-сложно е ситуацията край село Дъбовец в община Любимец, където горят гори. Пожар се е разразил и в региона на фотоволтаичния парк в Оряхово. Пожар има и края село Сусам край Минерални бани, къща гори в село Георги Добрево.

По-рано следобяд край Хасково пламтя претрупан със сено камион, който се запалил в придвижване на надлеза на пътя за село Узунджово, където пламъците обгърнаха и крайпътни сухи треви и шубраци. Няма потърпевши при случая, като огнеборците овладяха обстановката, при която краткотрайно придвижването в региона бе затруднено.

Заради високите температури и вятъра има висока заплаха от експлоадиране на още полски и горски пожари. Забранено е паленето на открит огън и обработката на пасища след 11 часа. От няколко дни от районната пожарна дирекция в Хасково предупреждаваха за предстоящите високи температури през днешния ден и екстремалния риск от пораждане на пожари.

По-рано през днешния ден държавното управление назначи за регионален шеф на Хасково дългогодишният шеф на ОУ " Климент Охридски " в града Гинка Райчева, която не е встъпила публично в служба.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР