Бедствено положение на Халкидики заради силния дъжд и ураганния вятър.

...
Бедствено положение на Халкидики заради силния дъжд и ураганния вятър.
Коментари Харесай

Токът на Халкидики ще бъде възстановен най-късно утре

Бедствено състояние на Халкидики поради мощния дъжд и ураганния вятър. Опустошителната стихия на гръцкия полуостров нощес аргументи гибелта на седем задгранични туристи, от тях - две дребни деца. Ранени са над 100 души. Само за 20-ина минути ураганът аргументи големи вреди - унищожи са заведения, отнесени са покриви на къщи. Сериозно пострадаха и пътищата на полуострова.

Още за обстановката в Гърция и има ли българи, наранени от стихията - вижте в директното включване в " По света и у нас " на Станислава Христова.

Няма починали или тежко потърпевши българи след снощната стихия, оповестиха от консулството ни в Солун.

В Нея Плагия всички заведения на плажа са опустошени - счупени са чадъри, шезлонги, маси. Хората през целия ден се пробват да възстановят вредите. В обитаемоте места са наранени покривите на къщите. Все още няма ток и вода, като прогнозите, които дават управляващите са, че те ще бъдат възобновени най-късно до на следващия ден.

Хората, претърпели бурята са мощно уплашени. Ето какво споделиха част от локалните:
Вятърът направи всичко. Дъждът беше нищо, имаше мощен вятър, който опустоши всичко.Имаше страховит звук, какво да ви кажа, дори оръдията не са толкоз шумни. Валеше дъжд, който удряше със силата на падащи камъни.
Туристи от Англия и Русия, с които разговаряхме в Нея Плагия споделиха, че в никакъв случай в живота си не са преживявали такава буля, само че това по никакъв метод няма да попречи на почивката им.

Снимки Станислава Христова
 7 са към този момент жертвите след бурята в Халкидики, над 100 души са ранени 7 са към този момент жертвите след бурята в Халкидики, над 100 души са ранени
Всички гръцки служби са мобилизирани и работят за справяне с бедственото състояние на Халкидики. Опустошителна стихия на гръцкия полуостров нощес причин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР