Бедствено положение е обявено в Стрелча, градът остана без питейна

...
Бедствено положение е обявено в Стрелча, градът остана без питейна
Коментари Харесай

Бедствено положение в Стрелча, градът остана без питейна вода

Бедствено състояние е оповестено в Стрелча, градът остана без питейна вода. 

Кметът Стойно Чачов е издал заповед за оповестяване на бедствено състояние от през днешния ден до 17 юни, съобщи videlinabg.com

Усложнената метеорологична конюнктура е довела до съществено компрометиране на вододайната зона на гр. Стрелча и нуждата от предприемане на незабавни и неотложни аварийно-възстановителни действия за попречване на следствията, водещи до увреждане на здравето на хората и обилни вреди на имуществото, се показва в заповедта на кмета.

Запасите от вода в резервоарите на града се изчерпани и нечисти с кал, опустошение са подпорни стени и оголени тръби реката е заляла и затлачила с кал, пясък, трошляк и дървета водовземните уреди. 

Възложени са незабавни и неотложни аварийно-възстановителни работи по разчистване на всички наранени уреди, отпушване на затлачените тръби и краткотрайно подсилване на оголените по довеждащия тръбопровод тръби. 

Лицензирана компания пък би трябвало да изготви план за възобновяване на ВиК оборудванията, осигуряващи питейно-битовите потребности на популацията на Стрелча. 

Междувременно ще бъдат обезпечени водоноски с вода за потребностите на жителите на града. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР