Бедствено положение е обявено на територията на област Хасково. На

...
Бедствено положение е обявено на територията на област Хасково. На
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение заради пожари в област Хасково

Бедствено състояние е оповестено на територията на област Хасково.

" На 26 юли пораждат огромни пожари на територията на общините в региона. Горят стърнища, смесени гори, шубраци и треви. Поради извънредно високите температури и мощни пориви напразно пожарите се разрастват, поради динамичната конюнктура и с това се основава компликация при преодоляването им, което от своя страна основава предпоставки за засягане на обитаемоте места. Съществува заплаха от увреждане здравето на хора, както и заплаха за причиняване на обилни вреди на гори, аграрни насаждения, жилищни и икономически постройки и имущество на жители ", написа в заповедта на регионалния шеф Красимир Ангелов.

Администрацията към този момент изиска помощ от Министерството на защитата - военнослужещи, които да се включат в потушаването на стихиите, заяви пред Българска телеграфна агенция Ангелов. От Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " също са призовали за огнеборци от прилежащи на региона райони.

Към 13.00 ч. през днешния ден претрупан със плява камион изгоря край Хасково, оповестиха от локалната пожарна. Превозното средство било обхванато от пламъци по време на придвижване. То се движело от хасковското село Узунджово към кърджалийското Бенковски. Шофьорът съумял да отбие от пътя и да спре.

Две коли на пожарната потушиха огъня. Временно придвижването в сектора бе спряно.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР