Бедствено положение бе обявено в неделя в австралийския щат Виктория,

...
Бедствено положение бе обявено в неделя в австралийския щат Виктория,
Коментари Харесай

Пандемията по света: 17.85 млн. заразени, бедствено положение в австралийски щат

Бедствено състояние бе оповестено в неделя в австралийския щат Виктория, където локалните управляващи вкараха полицейски час като част от най-строгите си ограничавания за придвижване досега за преодоляване на ковид, предадоха международните организации. Съединени американски щати и Бразилия остават водачи по умряли от Covid-19, сочи международната статистика. В Латинска Америка жертвите надвишиха 200 хиляди за денонощие, нови инфектирани са открити в Япония, Китай. В Русия регистрират растеж на оздравелите и не чакат втора вълна на пандемията.

Над 17.85 милиона души в международен мащаб към този момент са регистрирани като инфектирани с новия ковид, а 683 767 са умряли в резултат на Covid-19. Това сочат данни, систематизирани от Ройтерс в неделя. Инфекции са открити в над 210 страни и територии, откогато през декември 2019 година бяха открити първите случаи в Китай, напомня организацията.

Данните от събота сочех, че най-вече нови случаи регистрират Съединени американски щати (67 023), Индия (57 118), Бразилия (52 383), Южна Африка (11 014) и Колумбия (9 488). Отново Съединени американски щати и Бразилия са с най-вече смъртни случаи в предходното денонощие – надлежно 1244 и 1212, следвани от Индия (764), Мексико (688) и Колумбия (295).

Премиерът на австралийския щет Виктория Даниъл Андрюс съобщи, че новите рестрикции, които ще бъдат в действие шест седмици доникъде на септември, ще разрешават единствено на един човек от домакинство да пазари един път на ден .

Жителите на Мелбърн няма да могат да се отдалечават на повече от 5 км от домовете си, показва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР