Бедствено е положението в Смолянско и в Карловско. Ураганният вятър

...
Бедствено е положението в Смолянско и в Карловско. Ураганният вятър
Коментари Харесай

Вятърът отнесе покрив на болница и на училище в Карлово

Бедствено е ситуацията в Смолянско и в Карловско . Ураганният вятър отнесе покрива на болничното заведение в Карлово и разкова новия покрив на учебно заведение " Христо Проданов ", заяви Българска национална телевизия.

В обедните часове целия покрив на северното крило на болничното заведение се откърти и падна върху кола за спешна помощ и паркирани коли.

" Покривът от тази страна разруши горе неврологично поделение, манипулационните. Сестрите не могат да излязат. Горе е ужасно течение ", съобщи доктор Христо Пелев - шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " в Карлово.

Вятърът остави без покрив и учебно заведение " Христо Проданов ". Метални листове се стовариха пред входа, а децата останаха в постройката от съображения за сигурност.

Директорът на учебното заведение " Христо Проданов " Марияна Маринова изясни, че сутринта още при отваряне на учебното заведение са видели първо сирената , която незнайно от къде се е появила в двора на учебното заведение. Покривът на стола целият е смъкнат от вятъра, сподели Маринова.

Заради липса на ток образователните занятия в Клисура бяха прекъснати . До късния следобяд в Калофер, Слатина, Розино и Куртово спешни екипи отстраняваха рискови повреди по мрежата.

 185 обитаеми места в Южна България са без ток
185 обитаеми места в Южна България са без ток

Над 60 сигнала за паднали дървета и скъсани електропроводи са постъпили в Министерство на вътрешните работи

Стойо Карагенски - зам.-кмет на Карлово изясни, че има прекратени кабели и зареждане . Това съставлява заплаха, доскоро отпътува екип и за село Кърнаре, защото по прекъснатия кабел тече ток.

Паднали клони и дървета към момента задръстват улици и тротоари в доста селища на община Карлово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР