Бедстваща катерица вдигна на крак спасителните служби в София. Нищо

...
Бедстваща катерица вдигна на крак спасителните служби в София. Нищо
Коментари Харесай

Котарак-хулиган нападна беззащитна катерица в София


Бедстваща катерица подвигна на крайник избавителните служби в София. Нищо неподозиращото животинче си почивало на клон, до момента в който котарак-хулиган не се промъкнал и го нападнал.

Тази информация на организация "Фокус " провокира доста мнения в петък – тематика ли е, не е ли тематика, би трябвало ли да се занимаваме с нея.

Спокоен следобяд досега, в който котарак атакува дребна катеричка. Захапва я и таман слиза от дървото, когато пред смаяните погледи на минувачите и създалата се блъсканица, котаракът се стряска и пуска захапаната катерица.

„ Котка атакува катерица. В следствие котката беше неутрализирана”, споделя журналистът от „ Фокус” Деница Китанова.

Измореният от нападението котарак Васко е „ задържан” за 24 часа и сега спи сладко, сладко.

Съседи разказват котката като хитра, рискова и безскрупулна. И макар че има дом, обичал да скита и да дебне жертвите си.

„ Котаракът има престъпно минало”, декларира Китанова.

За първи път нападал катерица обаче.

„ Подадохме сигнал на телефон 112, досега към момента няма реакция на институциите”, изясни журналистката.

А до момента в който ги чака котаракът се отскубва, бяга и се скрива под близката кола. Оттам облизвайки се, чака да разбере дали пък обядът му въпреки всичко няма да бъде избавен и ще си го похапне. След секунди обаче още веднъж е заловен зад „ решетките”.

Опитът сами съседите да оказват помощ на зашеметената ранена катерица беше несполучлив. На помощ се втурна аварийно-спасителния екип към Столична община, които се отзоваха на сигнала.

Стълбата на спасителите се оказа къса за високото дърво. Но пък появяването им раздвижи катерицата, което зарадва всички под дървото, че въпреки всичко се движи.

„ Може би е някакво шоково положение от нападението на котката. Видяхте, че като изправихме стълбата, тя побягна нагоре, допускам, че ще се оправи! Няма да загине това животинче”, разяснява Веселин Мустаков, основен експерт в „ Аварийна помощ и предварителни защити " към Столичната община.

Собствениците на котарака Васко дадоха обещание да не го пускат, до момента в който катерицата не се възвърне изцяло и не слезе от дървото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР