Бедняк, който откри захвърлено яке с дебитна карта в джоба

...
Бедняк, който откри захвърлено яке с дебитна карта в джоба
Коментари Харесай

Осъдиха бедняк, намерил и източил дебитна карта от боклука

Бедняк, който откри захвърлено яке с дебитна карта в джоба предходната Коледа, в този момент е наказан. Грешката на Селим Хасанов/62г./ от град Нови пазар била, че източил дебитната карта, цялостна с 3 660 лева Сега той и съучастникът му С.С. са сключили съглашения с прокуратурата, а Окръжният съд в Шумен е одобрил за всеки от тях условно наказване – по 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период.

Както „Труд“ писа, до краткотрайното щастието се стигнало откакто пенсионерка си прочиствала дрешника благодарение на сина си. В паниката изхвърлили и яке, в което била дебитната карта на дамата плюс записка с ПИН-кода. Селим го разкрил и с приятеля му първо дръпнали 10 лева, след това 50 лева, няколко пъти по 200 и по 400 лева Общо 12 пъти точили от банкомати в Нови пазар и Шумен.

Полицията бързо стигнала до Селим, а той още не бил похарчил 2000 лева от спестяванията на пострадалата жена. Сега двамата мъже са възстановили цялостната сума на В.Д./69г./. Дължат солидарно и 924 лева деловодни разходи. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР