Бедността засяга 14 милиона души във Великобритания, сред които все

...
Бедността засяга 14 милиона души във Великобритания, сред които все
Коментари Харесай

Расте броят на работещите бедни във Великобритания 

Бедността визира 14 милиона души във Англия, измежду които от ден на ден работещи, деца и пенсионери. Това се показва в изследване на фондация "Джоузеф Раунтрий ", оповестено през днешния ден и представено от Франс прес.
Заключението на фондацията внезапно опонира на формалните данни, които регистрират ниво на безработицата под 4 %, най-ниското от 45 години, макар забавянето на икономическата интензивност на фона на Брекзит.

Докладът сочи, че доста служащи обедняват от ден на ден, защото заплащането и отработените часове не са задоволителни, с цел да се прехранват.

Несигурните работни места са противоположната страна на монетата на най-ниската безработица. Това сочи все по-честото потребление на срочни трудови контракти, които не подсигуряват почасов най-малко.

Хърватският дипломат в Европейски Съюз към Англия: "Прав ви път! "

Общо половината от бедните хора са от фамилии на работещи по отношение на 39 % преди 20 години.

Около четири милиона деца и два милиона пенсионери живеят в беднотия, което е нарастване надлежно с 400 000 и 300 000 души през последните пет години.

Най-високото ниво на безработица е в Лондон, в северната и централната част на Англия, както и в Уелс. Най-ниското ниво на безработицата е в Южна Англия, Шотландия и Северна Ирландия.

Според критериите, които се вземат поради в изследването, едно семейство се счита за оскъдно, в случай че приходите му са повече от 60 % под междинния приход на фамилии от сходна категория, откакто се регистрира цената на недвижимите парцели.

Фондация "Джоузеф Раунтрий " прикани държавното управление да вземе ограничения, с цел да усъвършенства сигурността и качеството на заетостта.

Европейска комисия одобри насоки за бъдещите договаряния с Англия

Според специалистите на фондацията обществените помощи са жизненоважни в битката против бедността, както и по-голямата досегаемост на жилищата.

В същото време Британският съвет на профсъюзите прикани управляващите да сложат завършек на краткотрайната претовареност.

Правителството, което ще усили минималната заплата до 8,72 лири на час от април, също слага битката против бедността като собствен приоритет, отбелязва Франс прес, представена от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР