Беден миньор, който е баща на 30 деца, стана милионер.

...
Беден миньор, който е баща на 30 деца, стана милионер.
Коментари Харесай

Как баща на 30 деца стана милионер

Беден миньор, който е татко на 30 деца, стана милионер. Невероятната история пристигна от Танзания.

Саниниу Лайзер откри единствено за 2 месеца трети голям камък танзанит.

Танзанитът е един от най-редките минерали на Земята и се намира единствено на линия с размер 7 км на 2 км покрай хълмовете Мерерани, близо до планината Килиманджаро в източноафриканската страна Танзания. Основно в наследник или лилав цвят, танзанитът демонстрира зашеметяващи трихроизмични качества - наподобява по този начин, като че ли трансформира цвета си - зелен, червен и виолетов - според от изискванията на осветяване и ориентацията на кристала.

Саниниу Лайзер за първи път стана прочут през юни, когато се трансформира в милионер, откакто продаде два камъка танзанит за 3,4 милиона $, заяви Канал 3. Двата камъка тежаха 9,2 кг и 5,8 кг. Месец по-късно миньорът откри и трети танзанит, който тези 6,3 кг. Камъкът бе продаден за 2 милиона $.

Дребните миньори като господин Лайзер аплайват за държавни лицензи, с цел да им разрешат да търсят танзанит.

През 2017 година военните построиха 24-километрова стена, с цел да пазят от противозаконни миньори.

Лайзер, който има 30 деца и четири дами, съобщи в изявление, че няма да промени метода си на живот, макар новите си благосъстояния. Той също по този начин ще продължи да отглежда към 2000 крави. Мъжът даде обещание да употребява част от приходите си от танзанит, с цел да построи учебно заведение и здравно заведение, в квартал Симанджиро в северна Маняра, където живее.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР