Bече втори месец собствениците на местна ферма в град Болярово

...
Bече втори месец собствениците на местна ферма в град Болярово
Коментари Харесай

БАБХ до прокуратурата: В Болярово ни саботират

Bече втори месец притежателите на локална плантация в град Болярово и техни съидейници не позволяват експертите на БАБХ на територията на стопанството, като по този метод ги попречват да унищожават огнището на болестта и да спрат разпространението на инфекцията, се показва в информацията.

Българската организацията по сигурност на храните /БАБХ/ е изпратила писмо до основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на проведеното противопоставяне против ветеринарните управляващи в града, където беше установена чума по дребните преживни животни през юли, оповестяват от организацията.

" Адекватните ограничения постановат заличаване на всички дребни преживни животни в обекта в Болярово, главно разчистване и стерилизация ", изяснява изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев в писмо до основния прокурор и министъра на правораздаването Цецка Цачева.

От 18 юли 2018 година - датата на опита за връчване на протокола, доказващ съществуването на заболяване на животните, до през днешния ден на формалните ветеринарни лекари се отхвърля достъп до фермата и до животните по разнообразни способи.

Това е едно от най-сериозните нарушавания на Закона за ветеринарномедицинската активност, водещо до неспособност за гарантиране здравния статус на животните в страната и сигурността им за популацията, стимулира се в писмото доктор Илиев.

Той моли да бъдат подхванати дейности, които да основат опция за използване на ограниченията за прекъсване на болестта. Също по този начин упорства да се потърси административна и финансова отговорност от лицата, възпрепятстващи работата на ветеринарните управляващи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР