Бебето, което вчера беше подадено на американски войник през стената

...
Бебето, което вчера беше подадено на американски войник през стената
Коментари Харесай

Трогателни кадри: Какво се случва с децата на летището в Кабул

Бебето, което през вчерашния ден беше подадено на американски боец през стената на летището в Кабул, към този момент е дружно със фамилията си. Покъртителните фрагменти провокираха мощен публичен интерес, а информация по случая предоставиха от Пентагона. Междувременно американските военни разпространиха фотоси, на които се вижда по какъв начин оказват помощ на още деца, намиращи се навътре в летището.

Щастлива развръзка за бебето, което американски боец издърпа с една ръка високо над множеството на летището в Кабул, а фрагментите обиколиха света. Бебето е имало потребност от здравна помощ и това е била повода да бъде трансферирано през стената.

" Родителите са помолили морските пехотинци да се погрижат за бебето, тъй като е болно. Морският пехотинец, който виждате да го поема, го е отвел в норвежка болница, която се намира на летището. След лекуване детето е върнато на татко му ", изясни представителят на Пентагона Джон Кърби.

Бебето е в сигурност на летището - в периметъра, охраняван от американската войска. Според представителя на Пентагона Джон Кърби става дума за акт на съпричастност от страна на морския пехотинец. Той не е знаел нищо за фамилията на детето - дали е включено в специфичната стратегия на Съединени американски щати за афганистанците в риск, или сами бягат от талибаните, само че е оказал помощ първо като човек.

Видеото, което провокира мощен отзив, е снимано от свидетел на сцената. На собствен ред Пентагонът популяризира публични фотоси, илюстриращи какво се случва отвътре на летището.

На една от тях боец държи в ръцете си кърмаче и бащински му се усмихва.

На друга дами от американската войска деликатно са прегърнали две бебета.



Или на морски пехотинци, които си играят с деца, очакващи да бъдат евакуирани от интернационалното летище в Кабул.



Снимка с дете, на което бойци дават вода.



Евакуацията от Кабул продължава. Повечето афганистанци, напуснали страната благодарение на Съединени американски щати, отиват в Катар или Германия. Сред сполучливо изведените от Афганистан е и тимът по роботика. Десетте девойки, които въплъщават устрема към обучение и любовта към инженерните науки, са кацнали в Доха, дни откакто талибаните откриха надзор в Кабул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР