Бебе, тежащо едва 700 грама бе родено и спасено в

...
Бебе, тежащо едва 700 грама бе родено и спасено в
Коментари Харесай

Едва 700-грамово бебе се роди в Шумен, успяха да го спасят

Бебе, тежащо едвам 700 грама бе родено и избавено в родилното поделение на болничното заведение в Шумен, оповестява shumenonline.bg.

Родилката постъпила в болничното заведение по неотложност на 23 април. Бебето се появило на бял свят след направено секцио при започване на 7-ия месец от бременността. При раждането новороденото не дишало, било реанимирано и и нормализирано, след което транспортирано до Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна. 

" За нас това е достижение и горделивост. Благодарение на положителните експерти и база, която имаме, раждането мина сполучливо ", разяснява доктор Лиляна Куздова, шеф на Неонатологично отделението, взела участие в раждането дружно с доктор Ивайло Балабанов, доктор Ивелина Маринова.Бебето ще остане под наблюдаване във Варна минимум два месеца. Майката, която е от община Нови пазар, към този момент е изписана в положително положение.

Макар и едвам 700 грама дребният мъж е най-голямата наслада за 30 годишната си майка, която страдала от неплодородие и копнеела за рожба. Бебето ще влезе в регистрите като най-малкото проплакало новородено в Шуменска област.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР