Бебе с шест пръста на всеки крайник бе успешно оперирано

...
Бебе с шест пръста на всеки крайник бе успешно оперирано
Коментари Харесай

В наша болница оперираха бебе с шест пръста на крайниците

Бебе с шест пръста на всеки крак бе сполучливо оперирано в университетска болница " Дева Мария “ в Бургас. Състоянието, известно като полидактилия, е извънредно рядко и лекуването му е единствено оперативно. Това оповестиха от болничното заведение.

Пациентът е двумесечно бебе, което има спомагателен пръст на всеки от крайниците. Случаят е комплициран, тъй като три от спомагателните пръстчета са с завършени стави. Проф. доктор Владимиров прави интервенция първо на двете ръчички, а след тригодишна възраст на детето ще се оперират крачетата.

" Многопръстието не е козметичен проблем, защото спомагателните пръсти основават функционални усложнения. Стандарт е пръстчетата на ръчичките да се отстраняват допустимо най-бързо, а на крачетата да се изчаква тригодишна възраст, с цел да се наблюдава развиването на костите. “ изяснява светилото в ортопедията акад. проф. доктор Владимиров. " Предполагам, че е шокиращо за всеки родител да разбере, че бебчето му има повече пръстчета, само че днешната медицина с лекост се оправя с казуса. Уверявам родителите, че възобновяване в ранна възраст е извънредно бързо и нетравмиращо и не би трябвало да се двоумят да потърсят експерт при съществуване на проблем. “ добавя именитият ортопед.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР