Бебе от критично застрашения вид Суматрански тигър се е родило

...
Бебе от критично застрашения вид Суматрански тигър се е родило
Коментари Харесай

Фейсбук търси име за рядко бебе тигърче /ВИДЕО/

Бебе от сериозно застрашения тип Суматрански тигър се е родило в зоопарк в Полша, оповестяват Франс прес и Българска телеграфна агенция. Женското тигърче се е появило на бял свят във Вроцлавския зоопарк на 20 май по време на карантината поради коронавирусната пандемия, само че новината за раждането му едвам в този момент се оповестява обществено.

Нури, 7-годишната майка на тигърчето, и 11-годишният му татко Тенга са част от световна стратегия за отглеждане, чиято цел е опазването на типа от изгубване. От управата на зоопарка означават, че са били „ леко изнервени ", защото това е първото бебе на Нури, само че тя се е оказала превъзходна майка. Те насочат апел към потребителите на интернет на страницата на зоопарка във Фейсбук да оказват помощ в търсенето на име за тигровото бебе. То би трябвало да бъде азиатско, с цел да припомня за произхода на типа.

A critically endangered Sumatran tiger cub was born in Poland this week pic.twitter.com/PaVPAidf50
— Reuters India (@ReutersIndia) July 24, 2020 " >
A critically endangered Sumatran tiger cub was born in Poland this week pic.twitter.com/PaVPAidf50
— Reuters India (@ReutersIndia) July 24, 2020

 

Персоналът на зоологическата градина и по-специално гледачите на тигрите ще решат кое е най-подходящото име за новото попълнение.

Тигрите, присъщи за индонезийския остров Суматра, са класифицирани като сериозно заплашен тип от Международния съюз за запазване на природата. Смята се, че в естествена среда са останали по-малко от 400 екземпляра, като главната опасност за оцеляването им е бракониерството. Суматранските тигри, които живеят в плен, са към 300.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР