Бебе носорог от застрашен вид радва посетителите на зоопарк край

...
Бебе носорог от застрашен вид радва посетителите на зоопарк край
Коментари Харесай

100-килограмово бебе: Новородено носорогче радва посетителите в зоопарка в Лондон

Бебе носорог от заплашен тип радва посетителите на зоопарк край Лондон. Бенджа е роден на 7 март, а към този момент тежи 100 кг.

Бебето носорог обича да тича на слънце, дружно с майка си, описват гледачите му. А когато не играе с другите носорози, той спи и си похапва, както всяко новородено.

Носорозите са застрашени от бракониерство. Само през миналата 2023 година, макар напъните за отбрана на животните, жертва на бракониерство са станали 499 носорога.

 Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ) България 2 мин. Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ)  За пръв път в снега: Две бели мечета направиха своя дебют в зоопарка в Якутск (ВИДЕО) Любопитно 1 мин. За пръв път в снега: Две бели мечета направиха своя дебют в зоопарка в Якутск (ВИДЕО)  Бебе горила от предпазен тип се роди в зоопарка в Прага Светът 1 мин. Бебе горила от предпазен тип се роди в зоопарка в Прага  Чудо на природата: Роди се необичаен тип жираф (ВИДЕО) Любопитно 2 мин. Чудо на природата: Роди се необичаен тип жираф (ВИДЕО)  Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ) България 2 мин. Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ)  За пръв път в снега: Две бели мечета направиха своя дебют в зоопарка в Якутск (ВИДЕО) Любопитно 1 мин. За пръв път в снега: Две бели мечета направиха своя дебют в зоопарка в Якутск (ВИДЕО)  Бебе горила от предпазен тип се роди в зоопарка в Прага Светът 1 мин. Бебе горила от предпазен тип се роди в зоопарка в Прага  Чудо на природата: Роди се необичаен тип жираф (ВИДЕО) Любопитно 2 мин. Чудо на природата: Роди се необичаен тип жираф (ВИДЕО)

Южна Африка е дом на съвсем половината от сериозно застрашената популация от черни носорози и на най-голямата в света популация от застрашените бели носорози.

Снимка: Ройтерс

Носорозите стават жертва на бракониери поради роговете си, които се употребяват за изработката на обичайни медикаменти и бижута. През 2023 година 406 носорога са били убити в държавни парцели и 93 в частни паркове, резервати и ферми, се споделя в изказване на Министерството на околната среда, горите и риболова на Южна Африка.

Според миналогодишни оценки на Международния съюз за запазване на природата (IUCN) носорозите, които живеят на африканския континент, са към 23 300. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР