Бебе на седем месеца беше спасено днес повече от два

...
Бебе на седем месеца беше спасено днес повече от два
Коментари Харесай

Бебета на 3 и 7 месеца бяха спасени в Турция два дни след адските трусове

Бебе на седем месеца беше избавено през днешния ден повече от два дни след пагубните трусове, които раздрусаха южната част на Турция, заяви Анадоската организация.

Бебето е било извадено отдолу под руините от пожарникари от югоизточния окръг Шърнак, изпратени в окръг Адъяман - един от десетте окръга, потърпевши от земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник.

Общината в град Джизре, окръг Шърнак, заяви, че бебето е трансферирано в локална болница.



По-рано през днешния ден 3-месечно бебе беше извадено живо отдолу под отломките на постройка в окръг Газиантеп, а в окръг Хатай беше избавено момиченце на 4 месеца. 
 
В град Искендерун, окръг Хатай, бяха избавени четирима души, в това число три деца - момиченце на 5 години, момченце на 4 и 13-годишно момче.



В окръг Кахраманмараш след траяли два часа и половина старания спасителите извадиха 14-годишно момиче от сирийски генезис. Родителите на момичето също са избавени и са без пострадвания, само че двама от братята й са открити мъртви. Издирват се още две деца от фамилията, които са под отломките.

В окръг Адъяман спасителите извадиха 56-годишна жена и 70-годишен мъж, прекарали 61 часа под руините на срутени здания. 



Екип на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) от окръг Ерзурум, работещ в засегнатия от земетресенията окръг Хатай, избави 88-годишнен мъж, който е бил покрит под руините в продължение на 62 часа. Той е откаран в болница с кола за спешна помощ.



Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че броят на починалите при опустошителните трусове в Южна Турция е достигнал 9057 души, а над 52 000 души са ранени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР