Бебе на 12 дни е починало, след като е било

...
Бебе на 12 дни е починало, след като е било
Коментари Харесай

В Индия маймуна отвлече бебе от майка му и го уби

Бебе на 12 дни е умряло, откакто е било сграбчено от майка си и ухапано от маймуна в северната част на Индия, оповестяват локални медии.

Майката на бебето го е кърмила в дома им в град Агра, когато животното влезнало в къщата и го сграбчило, прецизираха от фамилията.

Маймуната е захвърлила тежко ухапаното бебе на покрива на прилежащата къща, откакто локалните са подгонили животното.

Бебето е умряло от раните си в болница. Местните хора споделят, че сходни набези в региона стават все по-чести .

" Има прекалено много маймуни в региона. Живеем в боязън . Казахме на администрацията толкоз доста пъти да ни помогне, само че те не направиха нищо. Майката на бебето е прекомерно смутена ", разяснява чичото на умрялото бебе.

Пушпа Деви, баба на детето, съобщи, че фамилията в никакъв случай няма да се възвърне от загубата.

" Загубих внука си. Само преди няколко часа маймуната нападна нашето бебе, държах го в ръцете си. Нашето бебе не трябваше да почине. Хората ще приказват за това известно време и след това ще не помнят. Но ние ще би трябвало да живеем с действителността, че нашето бебе го няма ", оплака се бабата.

Това е последният случай в поредицата от набези на маймуни в Агра , където се намира най-известният монумент на Индия - Тадж Махал. Преди два месеца бебе е било нападнато от маймуни и се възвръща в болница.

През май двама туристи са били атакувани, до момента в който преглеждат Тадж Махал .

" Маймуните са на всички места в Агра ", уточни локалният екоактивист Шраван Кумар Сингх, допълвайки: " Те идват в търсене на храна, само че също по този начин протягат ръка и нападат. "

Сингх съобщи, че маймуните стават все по-агресивни в следствие от изместването им от техните естествени местообитания , които биват разрушавани от разрастващия се град.

Някои локални организации приканват маймуните да бъдат стерилизирани и изключени от законодателството за отбрана на дивата природа, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР