Бебе и мъж са загинали след като шофьор се е

...
Бебе и мъж са загинали след като шофьор се е
Коментари Харесай

Шофьор уби бебе и протестиращ в Чили

Бебе и мъж са починали откакто водач се е врязал с кола в група чилийски протестиращи, съобщи ТАСС.

37-годишният гражданин на централния град Сан Педро де ла Пас е насочил към група стачкуващи управлявания от него лек автомобил рано тази заран българско време. Заради удара са починали момиченце на пет месеца и дванадесет и шестгодишен мъж. Най-малко двадесет души са били приети в болница с разнообразни контузии. Полицията е задържала водача, който е бил в положение на мощно алкохолно замайване.

Губернаторът на провинция Консепсион Роберт Контрерас е изразил съболезнования на околните на починалите и поискал бързо възобновяване на потърпевшите. "До случая нямаше да стигне, в случай че хората бяха изпълнили нареждането на управляващите да няма всеобщи събирания на хора през тъмната част на денонощието ", е допълнил той.

Масовите митинг в Чили са почнали от десетина дни. Вълната на недоволството е била запалена от решението на управляващите в столицата Сантяго да вдигнат цената на билета в метрото. Президентът на латиноамериканската страна Себастиан Пинера е оповестил пакет от обществени ограничения, с цел да понижи напрежението. Протестите обаче са траяли.

С случая в Сан Педро де ла Пас броят на починалите от 14 октомври до този миг към този момент е достигнал 17.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР